Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Διαδρομές στα Χανιά
Σφακιά: Περπατώντας στα Λευκά Όρη Εκτύπωση E-mail
Τρεις φθινοπωρινές πεζοπορικές διαδρομές στα δυτικά Σφακιά, στις πλαγιές των Λευκών Ορέων, εκεί όπου τα σηματοδοτημένα μονοπάτια οδηγούν στα βαθιά και επιβλητικά φαράγγια του άγριου κρητικού τοπίου
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι περιοχές NATURA στα Χανιά Εκτύπωση E-mail
Διαβάστε περισσότερα...
 
4x4 Αποδράσεις στα Νότια του Νομού Εκτύπωση E-mail

 

Οροπέδιο Ασκύφου – Οροπέδιο Νιάτος

Δεν έχουν απομείνει πολλές χωμάτινες διαδρομές στην Χώρα Σφακίων, οπότε αυτή είναι η ευκαιρία σας για να φτάσετε σε δύο πανέμορφα οροπέδια, το Ταύρη και το Νιάτος. Ο δρόμος ξεκινά από το Αμμουδάρι (υπάρχει η σχετική πινακίδα), προσέξτε όμως μη μπερδευτείτε γιατί στη συνέχεια ο δρόμος διακλαδίζεται μέσα στο χωριό. Εσείς πρέπει να στρίψετε αριστερά, αμέσως μόλις περάσετε στο κτίριο του ΟΤΕ. Για τα επόμενα 2,8 χλμ. θα οδηγείτε σε άσφαλτο και θα μπείτε στη συνέχεια σε χωματόδρομο με φυτευτή πέτρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια βόλτα στην πόλη των Χανίων Εκτύπωση E-mail

Στον επισκέπτη της πόλης των Χανίων προτείνουµε µια βόλτα στο ιστορικό κέντρο, µια περιήγηση στα σταυροδρόµια και τα καλντερίµια των πολιτισµών, µε αφετηρία το κεντρικότερο σηµείο των Χανίων, την Δµοτική Αγορά, που εγκαινιάστηκε το 1913, χτισµένη πάνω στον ισοπεδωµένο βενετσιάνικο προµαχώνα Piatta Forma.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένα σύντομο οδοιπορικό στην περιοχή του Δήμου Κολυμβαρίου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Κολυμβαρίου ιδρύθηκε το 1997 από τη συνένωση 17 κοινοτήτων που περιλάμβαναν 49 χωριά και οικισμούς. Η μορφολογία του εδάφους του χαρακτηρίζεται από ίσης έκτασης πεδινών, ημιορεινών και ορεινών τμημάτων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρέχεται από τη θάλασσα. Καθώς το ένα χωριό ακολουθεί το άλλο, το βλέμμα του επισκέπτη καθηλώνεται από την εναλλαγή στο τοπίο της θάλασσα με τα βουνά, τους κάμπους, τα φαράγγια και τα βράχια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 15